Löydä Ammattiopisto Spesia osoitteesta spesia.fi 

Spesia-bannerikuva

Vuoden 2018 alussa toimintansa aloittava Ammattiopisto Spesia on julkaissut www-sivunsa. Uusi ammatillinen erityisoppilaitos syntyy kun Bovallius-ammattiopisto ja Validia Ammattiopisto yhdistyvät.

Löydä jotain spesiaalia

Löydät uudet nettisivumme osoitteesta spesia.fi. Sivut esittelevät oppilaitoksen ohella myös Spesian uuden ja raikkaan ilmeen, joka on saanut inspiraationsa opiskelijoilta ja henkilökunnalta kerätyistä ideoista.

Spesian tunnuksessa oleva tähti kuvaa tähdenlentoa, jonka nähdessään ihminen voi toivoa – olihan Spes antiikin Kreikassa toivon jumalatar. Ammattiopisto Spesia auttaa nuorta löytämään oman suuntansa, polkunsa työhön ja elämään; oman erityisen jutun, jotain spesiaalia.

Somekanavamme Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä löydät tunnuksella @AoSpesia. Esimerkiksi instagramista löytyy jo kuvia tunnisteellamme #AoSpesia.

Nettisivuston sisältö täydentyy loppuvuoden aikana, Spesian viralliset avajaiset ovat tammikuussa 2018.

Erityistä tukea ja asiantuntemusta

Spesian opiskelijat ovat mahtava joukko nuoria ja aikuisia,  jotka tarvitsevat yksilöllistä tukea opintoihinsa.  Erityisen tuen tarve voi liittyä esimerkiksi oppimisvaikeuksiin, fyysisiin rajoitteisiin tai sosiaalisiin haasteisiin.  Spesian monipuolisesta koulutustarjonnasta löydät ammatilliseen perustutkintoon johtavaa koulutusta,  valmentavaa koulutusta sekä tuettua oppisopimuskoulutusta.

Ammattiopisto Spesian toinen erityinen ja järjestämisluvassa määritelty tehtävä on toimia erityisopetuksen kehittämis- ja palvelukeskuksena. Meille on tärkeää kehittää jatkuvasti toimintaamme ja osaamistamme, jotta voimme tarjota laadukasta koulutusta sekä tukea muita oppilaitoksia ja toimijoita erityisen tuen järjestämisessä.

Ammattiopisto Spesian toimii laajasti ympäri Suomea. Päätoimipaikkoja ovat Jyväskylä, Järvenpää, Pieksämäki ja Turku. Lisäksi järjestämme koulutusta myös useilla muilla paikkakunnilla.

Spesia on uusi oppilaitos, mutta sillä on vahvat juuret. Oppilaitosta ylläpitää Ammattiopisto Spesia Oy,  jonka omistavat Invalidiliitto ja S. ja A. Bovalliuksen säätiö sr.  Bovallius on järjestänyt ammatillista koulutusta  vuodesta 1905 alkaen ja Invalidiliitto vuodesta 1942.