Koulutuskokeilut ja tutustumisjaksot

help

Koulutuskokeilu

Koulutuskokeilija pääsee tutustumaan koulutukseen opintoryhmän mukana. Kokeilu on tarkoitettu erityisesti ammatilliseen perustutkintoon johtavasta koulutuksesta kiinnostuneille. Kokeilujakso kestää 3–5 päivää. Kokeilija voi asua jakson ajan tarvittaessa oppilaitoksen opiskelija-asunnoissa.

Koulutuskokeilu auttaa löytämään sopivan koulutusvaihtoehdon. Samalla voimme arvioida, millaista tukea opiskelussa tarvitaan. Kokeilusta annetaan kirjallinen lausunto, jota voi hyödyntää koulutukseen haettaessa.

Koulutuskokeilu on maksullinen. Kokeilua varten voi hakea maksusitoumusta kansaneläkelaitokselta (Kela), työ- ja elinkeinotoimistolta, vakuutuslaitokselta tai kotikunnalta. Maksusitoumusta ei tarvita, jos kokeilija maksaa jakson itse.

Hinnat

  • 90 euroa/vuorokausi (sisältää ateriat, opetukseen osallistumisen, yöpymisen ja lausunnon)
  • ilman yöpymistä 65 euroa/päivä (sisältää ateriat, opetukseen osallistumisen ja lausunnon)

Tutustumisjaksot

Tutustumisjaksolle voivat tulla kaikki ammattiopiston koulutuksista kiinnostuneet. Jakso kestää 1–2 päivää. Tutustumisjaksolla voi tutustua joko valmentavaan tai perustutkintoon johtavaan koulutukseen. Jakson aikana arvioidaan, millaista tukea opiskelussa tarvitaan. Tutustumisjakso on ilmainen. Tutustuja saa jaksosta suullisen palautteen..

Hakeminen

Voit hakea tutustumisjaksolle tai koulutuskokeiluun sähköisesti Wilman kautta tai tulostettavalla lomakkeella.

Hae jaksolle Wilman kautta

Tulostettavat lomakkeet: