Severi-oppimisympäristö

Severi-oppimisympäristön etusivu

Selko-oppimisympäristö Severi on strukturoitu verkko-oppimisalusta, joka tekee verkossa toimimisesta helppoa, selkeää ja motivoivaa. Se on suunniteltu opiskelijoille, joilla on laaja-alaisia oppimisvaikeuksia. Etenkin lukemisen, kirjoittamisen, hahmottamisen ja toiminnanohjauksen vaikeudet on huomioitu.

Symbolit, värit ja äänet tukevat navigointia ja ihmiset esiintyvät omilla kasvoillaan. Oppimisympäristön ominaisuuksia ovat mm. kuvallinen kalenteri, helppo oppimispäiväkirja sekä selkeät viesti- ja keskusteluosiot, joissa on tarvittaessa tukena opiskelijakohtainen tukisanalista. Opettajalle on tarjolla tehtävätyökalu uusien verkkotehtävien luomiseksi, jotta opetuksen yksilöllisyys toteutuu.

Severi on kehitetty Kuhankosken erityisammattikoulussa, joka on nykyään osa Bovallius-ammattiopistoa. Vuoden 2008 aikana se on käännetty myös englanniksi, liettuaksi, sloveeniksi, unkariksi, portugaliksi ja romaniaksi.

Haluatko Severin ilmaiseen koekäyttöön? Jos haluat kokeilla sitä opiskelijoidesi kanssa, ota yhteyttä viestintävastaava Mirja Niskalaan, p. 0400 340 041.

Severi e-learning environment in Enlish (pdf)

Kirjaudu tästä (HUOM! tarvitset oppilaitoksen myöntämät tunnukset)